2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Saldainiai Rafaelo

Tai buvo turbūt pirmieji pačios gaminami saldainiai, receptą radau Redos bloge. Gavosi visai neblogai, tik man jie pasirodė sunkoki, pirktiniai Rafaelo tokie trapūs, lengvi, o šitiems truko lengvumo, nors mėgstantiems kokosą ir saldžiai, tai turėtų būti mylimiausi naminiai saldainiai :) Tik dabar įkėlinėdama irąšą susimasčiau, kodėl nenaudojau migdolo riešutų, kaip tikruose Rafaelo saldainiuose? Kitą kartą tikrai šį dalyką ištaisyčiau.


265 g kondensuoto saldinto pieno
70 g kambario temperatūros sviesto
½ arb. šaukštelio vanilės esencijos
4 valg. šaukštų pieno miltelių
50 g traškių vaflių
280 g kokoso drožlių
apie 45 lazdyno riešutų branduolių
130 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštų pieno


Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, kad atsiskirtų luobelės. Į dubenį dedame 50 g sviesto, supilame kondensuotą pieną, vanilės esenciją, suberiame pieno miltelius, 100 g kokoso drožlių ir beveik į miltus susmulkintus vaflius, gerai išmaišome.
Iš paruoštos masės formuojame rutuliukus, į kiekvieną įspaudžiame po 1 lazdyno riešutą.
Šokoladą ir likusį sviestą ištirpiname garų vonelėje. Ten pat įpilame pieno ir visą laiką maišome kol ištirps šokoladas ir gausime vientisą masę.
Į dubenėlį suberiame visas likusias kokoso drožles, po vieną paruoštą kamuoliuką merkiame į baltojo šokolado glaistą, iš karto apvoliojame kokoso drožlėse ir sudedame į plačią lėkštę. Įstatome į šaldytuvą, kad saldainiai sutvirtėtų.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. O kur gauti pieno miltelių? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinau, kad pirkti yra čia http://www.delona.lt/352,lieso-pieno-milteliai-400-g.html, bet galima pjuos pakeisti kūdikių mišinuko milteliais.

      Panaikinti